Dagboek Cup Winners Cup 2010

Net als in 2008 (Praag) en 2009 (Parma) werd er ook dit jaar weer een dagboek bijgehouden met de belevenissen en activiteiten van Iber Lengua Terrasvogels tijdens een toernooi om een Europese Beker. In 2008 werd in de Tsjechische hoofdstad Praag gestreden om de Europa Cup, in 2009 werd de Cup Winners Cup gewonnen in het Italiaanse Parma.

zondag 15 augustus
Iber Lengua Terrasvogels opende het toernooi vanavond met een marathonwedstrijd van bijna 3 1/2 uur tegen Moskovia Marino (Rusland), die in de dertiende inning met 6-5 werd gewonnen.

maandag 16 augustus
Op de tweede speeldag van het toernooi om de Cup Winners Cup heeft Iber Lengua Terrasvogels vanavond simpel met 13-0 gewonnen van Mladost Scorpions uit Kroatië. Met zes punten in de eerste slagbeurt zorgde Terrasvogels voor een goede basis voor de ruime overwinning.

dinsdag 17 augustus
Op de derde dag van het toernooi om de Cup Winners Cup in Haarlem bracht Iber Lengua Terrasvogels de middag door op de midget-golfbaan. ‘s Avonds volgde het eenzijdige duel tegen het Belgische Hoboken Pioneers, dat met 18-0 werd verslagen. In dit duel scoorde Terrasvogels 15 punten in de derde inning.

woensdag 18 augustus
Met een 8-0 overwinning op het Spaanse Viladecans sloot Iber Lengua Terrasvogels vanavond de voorronde af van het toernooi om de Cup Winners Cup in Haarlem. Door dit resultaat bleef de ploeg ongeslagen en werd dus poule-winnaar.

donderdag 19 augustus
Iber Lengua Terrasvogels speelde vandaag twee zeer sterke wedstrijden. De ploeg opende ‘s morgens de finaleronde met een 1-0 overwinning in een sleutelduel tegen het Italiaanse Fiorini Forlì. ‘s Avonds trof Terrasvogels streekgenoot Sparks Haarlem in een duel dat de eerste plaats in de finalepoule als inzet had. Terrasvogels won met 3-0 en kreeg daardoor het thuisvoordeel in de halve finale van vrijdagavond.

vrijdag 20 augustus
Iber Lengua Terrasvogels begon vandaag met een 5-0 overwinning op het Tsjechische SaBat Praha, waardoor ook de finaleronde ongeslagen werd afgesloten. ‘s Avonds trok de ploeg in de halve finale met 6-1 aan het kortste einde tegen Sparks Haarlem, dat zich hierdoor rechtstreeks plaatste voor de finale, terwijl Terrasvogels naar de herkansing ging.

zaterdag 21 augustus
Iber Lengua Terrasvogels trok zaterdagmiddag met 2-0 in acht innings aan het kortste einde in de herkansingswedstrijd tegen het Italiaanse Fiorini Forlì met als gevolg onttroning als bekerhouder in de Cup Winners Cup. Terrasvogels werd hierdoor uitgeschakeld voor de finale en won het brons. Maar doordat zowel de Europa Cup (Tex Town Tigers) als de Cup Winners Cup (Sparks Haarlem) werd gewonnen door een Nederlandse club, verzekerde Terrasvogels zich ook voor het seizoen 2011 weer van deelname aan een toernooi om een Europese beker.

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin