Dagboek Europa Cup 2014

Zaterdag 30 augustus 2014

Dag 1 – reisdag….

Het team van Ambassador City Center Hotel Terrasvogels is vandaag na een bijna vlekkeloze reis aangekomen in het Italiaanse Monte San Giusto om vanaf maandag te gaan deelnemen aan de European Premiere Cup Women – dit is de Europa Cup voor landskampioenen. Het toernooi wordt gespeeld in Montegranaro een paar kilometer verderop. Bekend terrein voor Terrasvogels, want daar werd vorig jaar de Cup Winners Cup (Europa Cup 2) veroverd.

Om 5.15 uur stond iedereen paraat op Schiphol. De check-in en security verliepen voorspoedig en toen was het eerst tijd voor koffie. Het boarden ging ook allemaal goed en in ongeveer 2 uur bracht de vrouwelijke gezagvoerder van de KL1597 ons naar het zonnige Rome waar de temperatuur inmiddels was opgelopen tot 25 graden. Marco, Lars en Jaco gingen vervolgens de busjes halen en ook die bleken keurig klaar te staan. Het leek allemaal erg voorspoedig te gaan.

De auto’s werden gepakt, de speelsters namen plaats: we waren klaar voor de volgende etappe. Alleen nog even de deuren dicht.  Bij de auto van Jaco ging dat niet zo makkelijk. Nog een keer proberen. Weer niet. Dan maar met wat brute kracht dacht een van de speelsters. Het gevolg: deur uit de sponning en achterraam aan gruzelementen! Het was even schrikken. Gelukkig was er een goede verzekering afgesloten en hadden we binnen het uur een vervangende auto. Na ongeveer 4 uur, inclusief pauze, kwamen we bij het hotel aan. Het Russische team was net voor ons aangekomen, dus moest er even gewacht worden met inchecken.

Nadat iedereen zich even had opgefrist, volgde er een kleine wandeling door het stadje en werd het eerste, en zeker niet het laatste ijsje genuttigd. Na het diner in het hotel ging bij het merendeel van het team echt het licht uit. Een enkeling waagde zich nog even naar het cafeetje aan de overkant voor een espresso, ijsje of andersoortige “dolce”.

Op naar dag 2.


Zondag 31 augustus 2014

Dag 2 – 1e training en naar het strand

Om alvast in het ritme van de week te komen, zat de hele groep om 8 uur aan het ontbijt. De een iets beter uitgeslapen dan de ander. Na het ontbijt werden de spullen gepakt en ging het richting veld voor de training. Het was inmiddels al weer aardig warm geworden. Omdat we als eerste en op dat moment als enige op het veld waren, werd direct het hoofdveld geannexeerd. Na ruim 2 uur ging het weer terug naar het hotel voor een snelle lunch om vervolgens zo snel mogelijk richting strand te gaan. Daar aangekomen ging een ieder zijnsweegs. De een ging zwemmen in de Adriatische zee, de ander probeerde nog een paar zonnestralen op te vangen, en de begeleiding deed zich tegoed aan een overheerlijke Italiaanse espresso. Er kwam nog wel een fikse onweersbui naar beneden, maar dat mocht de pret niet drukken.

Om 18.15 uur ging het weer terug naar het hotel, waar een uur later heerlijke pizza’s werden voorgeschoteld. Het team was daarna vrij.

De begeleiding moest om 21.30 uur nog naar de TC meeting voor de ID-control en de keuring van de knuppels. Tijdens de meeting kregen we te horen dat de weersvoorspellingen voor de week niet al te rooskleurig waren en dat we ons eventueel op diverse scenario’s moesten voorbereiden. We wachten het af. Vanaf morgen gaat het echt beginnen. Om 17 uur is de eerste wedstrijd tegen Royal Greys uit Antwerpen.

 


Maandag 1 september 2014

Dag 3 – yoga en….

De dag begon met een Yoga sessie van Kate. Over de rest van de dag kunnen we kort zijn: het regende, en regende en bleef regenen. De eerste twee wedstrijden van de dag werden nog wel gespeeld, maar daarna was het definitief over. De organisatie besloot alle wedstrijden voor maandag te schrappen. Dit betekent dat er een nieuw wedstrijdschema is gemaakt, welke op de site te vinden is.

Als alles goed gaat, begint Terrasvogels morgen om 11.15 uur tegen Leksand uit Zweden.

Een aantal meiden van het team heeft in de middag nog een plaatselijke shopping mall bezocht en daar het nodige aan tassen en kleding ingekocht.

’s Avonds  werd het favoriete restaurant van Monica Perry bezocht. Patrizia, eigenaresse van het restaurant, zorgde er voor dat we absoluut niets te kort kwamen die avond.  Pasta di Patrizia, een gigantische pizza, gegrild vlees en tot slot een lekker “licht” toetje.

Het team is klaar voor de eerste wedstrijd.


Dinsdag 2 september 2014

Dag 4 – De 1e twee gewonnen wedstrijden zijn een feit!

Vandaag was het dan eindelijk zover. Het weer was nog steeds niet geweldig, maar het was in ieder geval droog. Om 11.15 uur begon het team van Ambassador City Center Hotel Haarlem Terrasvogels aan de eerste Europacup wedstrijd. Tegenstander was het Zweedse Leksand. Terrasvogels kwam meteen goed uit de startblokken. Onder aanvoering van een bijna ongenaakbare Ginger de Weerd (6 x 3 slag, 1 x 4 wijd, 1 honkslag tegen) klaarde het team in 4 innings de klus door met 11-0 te winnen. Een lekker begin.

De tweede tegenstander, het Duitse Wesseling, werd niet veel later met dezelfde cijfers verslagen. Dit maal met Femke van Dusschoten op de plaat, die met exact dezelfde werpcijfers als Ginger na 4 innings het veld verliet.

Een goed begin dus van het toernooi voor de Terrasvogels dames.

De organisatie had nog een kleine verrassing in petto. Aangezien de officiele opening gisteren letterlijk in het water was gevallen, had men besloten dat vanavond te doen. Alle teams moesten dus om 20.15 uur nog een keertje opdraven. Het had de hele dag niet geregend, maar tijdens de opening was het weer zover. Desondanks zag bijna iedereen er toch de lol wel van in.

Helemaal toen de opening na een aantal tamelijk saaie speeches van lokale hoogwaardigheidsbekleders met een “spetterend” vuurwerk werd afgesloten.

Morgen wordt het een drukke dag, want dan staan er 3 wedstrijden op het programma. Het Tsjechische Eagles, de regerend kampioen, het Russische Carroussel en Nika uit de Ukraine. Wij blijven jullie op de hoogte houden.


Woensdag 3 september 2014

Dag 5 –  3 wedstrijden…

De eerste wedstrijd tegen titelverdediger Eagles uit Praag verliep moeizaam. Terrasvogels sloeg weliswaar meer hits dan de Eagles (8 tegen 6), maar de tegenstander ging beter met de kansen om en maakte dankbaar gebruik van de steken die Terrasvogels in het veld liet vallen. Over de einduitslag 1-3 viel dan uiteindelijk niet veel meer te zeggen dan: streep eronder en op naar de volgende wedstrijd.

Die was om 15.45 uur tegen Caroussel uit Rusland. Een ploeg met een groot aantal internationals, dus zeker niet te onderschatten. Terrasvogels kwam direct goed uit de startblokken en scoorde 3 runs in de eerste slagbeurt. Dit werd uiteindelijk uitgebouwd naar 7-0 o.a. door een daverende homerun van Courtney in het linksveld. In de voorlaatste slagbeurt wist Caroussel nog wel een puntje te scoren, maar veel verder kwamen ze niet. Femke en Monica wisten, met steun van goed verdedigend veldwerk, de Russen relatief gemakkelijk tegen te houden. Einduitslag 7-1.

Direct daaropvolgend moest nog de wedstrijd tegen Royal Greys uit Antwerpen worden afgewerkt. De Greys, die nog geen wedstrijd hebben gewonnen, boden behoorlijk tegenstand.

Het duurde dan ook tot de 3e inning voordat Terrasvogels tot scoren kwam. Uiteindelijk stond na 7 innings de einduitslag 6-0 op het bord en kon het team deze lange dag afsluiten met een meet and greet met de ouders die de reis naar Montegranaro hebben gemaakt. Bij Patrizia, inderdaad, het restaurant met de geweldige pizza’s en pasta’s werd de dag gezamenlijk met de ouders afgesloten.

Het toernooi blijft spannend. Terrasvogels, Eagles en de Italianen hebben op dit moment allemaal 1 verliespartij. De enige ploeg die ongeslagen is, is Joudrs uit Tsjechie. Morgen spelen we om 15.00 tegen Nika uit de Ukraine, en ’s avonds om 20.00 uur staat de kraker tegen La Loggia uit Italie op het programma. Wel benieuwd of de lichtinstallatie het vandaag houdt. Gisteravond is de wedstrijd La Loggia tegen Joudrs in de 5einning (4-2 Joudrs) gestaakt, omdat het licht is uitgevallen! Deze wedstrijd wordt vanmiddag om 15.30 vervolgd.

Ciao a domani!


Donderdag 4 september 2014

Dag 6 –  Knock out Ukraine en een Tie break tegen de Italianen

De eerste wedstrijd begon pas om 15.00. De dames van Terrasvogels konden zich dus in alle rust voorbereiden op de twee wedstrijden.

De troef bij Nika, het team uit de Ukraine, de Cubaanse pitcher van het nationale team, kon door een blessure niet in aktie komen. Dat dit van grote invloed zou zijn op het verloop van de wedstrijd was gauw duidelijk. In 3 innings maakte Terrasvogels de benodigde 15 punten verschil, mede door 11 striemende honkslagen.

Ginger de Weert, die de verdediging leidde, had in 3 innings slechts 20 pitches nodig om de klus te klaren.

Dat het ’s avonds tegen La Loggia heel anders zou gaan was een ieder duidelijk. En dat was ook zo. Een bloedstollende wedstrijd waarin van alles gebeurde. De pitchers van beide ploegen stonden geweldig te gooien. Bij ons was Femke door de Italianen zeer moeilijk te bespelen. Mede gesteund door een paar prachtige acties, waaronder een diving catch in het outfield door Marisela, stond na 7 innings de 0-0 op het bord.

De tie-break moest de beslissing gaan brengen. Daarin waren de Italianen, helaas voor ons, net iets fortuinlijker. Met en allesbeslissende bunt wisten ze de enige en beslissende run te scoren.

Vrijdag moet er nog gespeeld worden tegen Joudrs uit Praag. De uitslag van die wedstrijd zal bepalend zijn voor het verdere verloop van het toernooi. Terrasvogels is in ieder geval zeker van een 4e plaats, hetgeen betekent dat het toernooi een vervolg zal krijgen. Wanneer de eerste play off wedstrijd gespeeld gaat worden, is echter op dit moment nog niet bekend. Wel kunnen we nu al stellen, dat Terrasvogels zich hier in Montegranaro van haar beste kant laat zien.  Hoever het team uiteindelijk gaat komen, zullen we in de loop van de vrijdag weten.

Keep your fingers crossed!

Ciao a domani!

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin