Honkbal Aspiranten

Aspiranten honkbal Terrasvogels

Aspiranten honkbal (12 tot 16 jaar): teamspirit van de buitencategorie

Zo’n 7 à 8 jaar geleden had Terrasvogels honk- en softbal geen jeugd meer. We zijn begonnen met 2 spelers en 2 vaders. Een van die twee spelers (Sem), en heel veel kinderen na hem, spelen nu in dit Aspirantenteam. Zonder ‘voorbeeld’ van een ouder team hebben ze zich inmiddels in de 2e klasse gespeeld. Oprecht een bijzondere prestatie.

Goede lichting spelers? Goede begeleiding? Nee… Vooral teamspirit. Dit team steunt elkaar door dik en dun. Soms moeilijke seizoenen, steeds een stapje hoger, wennen en dus een paar keer flink op je broek krijgen. Waar teams in zo’n geval vaak verzanden in narigheid, onderling gedoe en motivatieproblemen lijkt dit team alles, maar dan ook alles, te gebruiken om positieve energie uit te krijgen. Heerlijk. En natuurlijk hebben ze wel eens een baggerpotje of een rampentraining. Maar ook dan herpakken ze zichzelf. Gezamelijk. Als team. Als vrienden.

Aspiranten honkbal, hoe werkt het?

Als je 11 of 12 bent ga je naar de Aspiranten. Vanaf deze leeftijd is het spel ‘compleet’. De pitcher van de tegenstander gooit op en als dat niet gaat, mag de coach niet meer helpen. En die pitcher staat er niet om de tegenstander lekker te laten slaan, maar om je dit zo lastig mogelijk te maken. HET spel waar iedere honk- en softballer warm van wordt.

Bij Terrasvogels hebben we 1 Aspiranten team. Iedereen is welkom. Ook als je geen ervaring hebt, niet overloopt van balgevoel. Maar: je moet wel positief blijven, elkaar aanmoedigen en niet afbranden, respect voor elkaar, de tegenstander en de scheidsrechter hebben.  De rest leren we je wel ;-).

Begeleiding Aspiranten honkbal

We mogen een dorpsclubje zijn, we zijn gezegend met een enorme geschiedenis en mensen die die geschiedenis hebben meegemaakt. Zowel bij de vrouwen (europese top) als de mannen (jarenlang overgangsklasse, 1e klasse) hebben vele iconen uit de honk- en softbalwereld over onze velden gelopen. En een aantal doet dat nog steeds.

Zo zijn we superblij met de heren van het legendarische team ‘The Old Blitz’ die dit team traint en coacht: Bert Stevens, Victor Lubbers en Koen Blok. Samen goed voor honderd jaar honkbalervaring. En dan hebben we natuurlijk coach Derk Pas er ook nog bij, die de meeste jongens al zo ongeveer vanaf hun kleutertijd kent en ze nooit meer loslaat… En niet te vergeten Nicolet Zeeuw, inzetbaar als trainer, coach, scorer, scheids, zij kan alles!

Nieuwsgierig naar onze Aspiranten honkbal?

Wil je meer weten over de Aspiranten? Wil je een keer vrijblijvend meetrainen? Kan altijd, laat van je horen en we helpen je verder. Bel of e-mail jeugdbestuurslid Tamara en ze zal je verder helpen.

Tamara:
tamarabodeman@gmail.com
06-24826948

Technische staf

Spelers

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin