Over honk- en softbal

Honkbal en softbalseizoen

Bij Terrasvogels starten we januari met de zaaltraining. In maart gaan we naar buiten, als het weer het toelaat, voor trainingen, oefenwedstrijden/toernooien. Het honkbal- en softbalseizoen loopt meestal van 2e week april tot half oktober. In de zomer stoppen we een week of 5 a 6 zodat iedereen rustig op vakantie kan.

Jeugdkamp honkbal en softbal

Begin van de zomer houden we een geweldig jeugdkamp! Ik heb kinderen gehoord die dit leuker vinden dan de zomervakantie… De Rookies komen een dagje, maar blijven niet slapen. Alle leeftijden daarboven komen lekker kamperen op ons eigen veld. We sporten, we spelen, we slapen (nou je, een beetje) dwars door elkaar, de ouderen helpen de jongeren… en we gaan voldaan weer naar huis op zondag… Meestal om daarna heeeeel vroeg naar bed te gaan.  

Wat heb ik nodig om te mee te doen?

Niks! In eerste instantie dan… Een paar gympen en een lange broek (glijden over gravel met een korte broek is geen goed idee…). We hebben altijd leenhandschoen. Voor jongens is een tok wel een handig idee, deze kan je op veel plaatsen kopen (worden voor meer sporten gebruikt), maar Sporthuis Nihek aan de Rijksstraatweg in Haarlem is wel de honk- en softbal specialist. 

En als ik wil blijven spelen?

Als je de sport echt leuk vindt, dan is een eigen handschoen vaak wel heel fijn. Voor jongens is een tok met cup verplicht. En: een wedstrijdpak! Je komt wel onze kleuren verdedigen 😉 Verder zijn een paar spikes wel heel fijn (honkbalschoenen). Maar je kan ook prima spelen op voetbalschoenen of andere schoenen met noppen / profiel.  Dat pak, de handschoen, de spikes, een tok met cup kan je halen bij Sporthuis Nihek aan (net als de rest als je dat wilt).

Misschien denk je: “en die knuppels dan?” of ”Ze dragen toch ook helmen?”. Klopt allemaal. En sommige spelers hebben deze ook zelf. Maar dat HOEFT niet. Ieder team heeft een grote materiaaltas met het materiaal wat je als team nodig hebt. Je hebt de rest dus niet nodig, maar het mag wel. Tip: een eigen knuppel, helm of slaghandschoen… het zijn geweldige kerst- of sintcadeaus. Wel even goed advies vragen bij de coach en / of Sporthuis Nihek. Ze helpen je daar (meestal) graag. Kom alleen niet de week van de start van het seizoen, dan hebben ze geen tijd voor advies 😉

Contributie en andere ‘verplichtingen’

De contributies in de honkbal en softbalwereld liggen laag. Bijzonder als je ziet wat er aan ruimte, kennis, materiaal e.d. nodig is, maar toch is het zo. Terrasvogels is daarop geen uitzondering. We verwachten echter wel dat je meewerkt. Voor jonge kinderen: dat de ouders meehelpen.

Het is verstandig je aan te melden en te laten weten wat je wil en kan doen. Heb je ervaring? Kom ons helpen met de jeugd. Vele handen maken bij Terrasvogels steeds lichter werk. Geen ervaring? Draai kantinediensten, help bij het jeugdkamp, wordt teammanger, kom poetsen of timmeren… er is genoeg te doen. Meld wel even zelf wat je leuk vind en waartoe je bereid bent, dan wordt je niet uitgenodigd voor dingen die niet bij je passen.

We hebben een vrijwilligerscoördinator, een ‘inzetrooster’ (online systeem om je aan te melden voor klussen wanneer je kan) en ‘groepen’ mensen die daarin bepaalde dingen wel (en andere dus juist niet) doen. Een hele fijne manier van werken.

Opzeggen

Kan helaas niet! Okay, tuurlijk kan dat ook… Maar wel voor 31 december. Daarna moeten we een jaar contributie rekenen. Niet alleen omdat we dan geen bondsafdrachten meer hoeven te doen voor jou of je kind, maar ook omdat we dan de teamindeling gaan maken en teams gaan inschrijven voor het volgend seizoen, trainersuren inkopen op basis van het aantal spelers etc. Bovendien: denken we 1 jan. 12 spelers te hebben voor een team, schrijven we dat team in. Zijn er bij aanvang seizoen ineens maar 9… hebben we een probleem. Dat vinden we niet leuk. Verder ben je vrij hoor 😉

DE ORGANISATIE VAN TERRASVOGELS

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin