Pupillen

Pupillen (8 tot 12 jaar): hoe positief kan positief zijn?

Wat een heerlijk team is dit! De pupillen is een geweldige mix spelers. De oudste is 12, de jongste 9. Jongens en meisjes, honkstelers, ballenmeppers en lachebekkies.

Als er een team is die positief (coachen) heeft begrepen… Dat kunnen we bij elk team wel roepen eigenlijk… maar toch is dit team nog iets bijzonderder. Wat een spelplezier, wat een wederzijds respect en, het mag ook best gezegd worden, wat een prestaties! Dit team staat er bijna altijd, moedigt elkaar aan en groeit langzaam toe van Majors naar Pupillen.

Pupillen, hoe werkt het?

Onze Pupillen starten bij 8 en gaan door tot 12. Jongens en meisjes spelen door elkaar heen. Bij de Majors gooit de coach nog op, maar bij de pupillen moeten ze zelf gaan gooien. Dat is een flinke overgang van basis leren naar echt wedstrijden spelen. Een vrij lastige overgang.

Daarom kijken we niet alleen naar leeftijd, maar ook naar ‘of de kinderen er aan toe zijn’. En: we zijn al bezig de pitchers en catcher te trainen op hun specifieke taken. Vooral bij pitchers heb je te maken met goed kunnen gooien onder grote druk. En laat spanning nou juist het grootste struikelblok zijn ;-). Daarom is het zo geweldig om deze overgang te zien plaatsvinden.

Wil je meer weten over hoe een honkbalseizoen werkt of wat jou kind nodig heeft om mee te doen? 

Begeleiding

Bij een geweldig team hoort geweldige begeleiding. Hoofdcoach Jao wordt door zijn pupillen op handen gedragen! En terecht. Maar vergeet assistent Ingrid niet! Of teammanager Onno. Of onze professionele trainer Koen! Een heerlijke staf voor een heerlijke ploeg kinderen. Go Pupillen!

Wil je meer weten over de Pupillen? Wil je een keer vrijblijvend meetrainen? Kan altijd, laat van je horen en we helpen je verder. Bel of e-mail jeugdbestuurslid Tamara en zij zal je verder helpen.

Tamara:
tamarabodeman@gmail.com
06-24826948

Technische staf

Spelers

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin